Prefabrik Ev Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar
Prefabrik Ev Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar
Pratik özellikleri ile hızlı bir şekilde yeni yaşam alanları yaratma fırsatı sunan prefabrik ev nasıl yapılır, gerekli olan detaylar nelerdir, fiyata dahil olanlar ve olmayanlar hangi noktaları oluşturuyor, bu içeriğimizde ele aldık. Malzemeleri fabrika ortamında üretilen, hızlı ve kolay kurulumu ile uzun zaman alan işçilik süresini ortadan kaldıran prefabrik evlerin yapım aşaması, ev sahibini yormayan ve kısa sürede çözüme kavuşturan bir zaman aralığı sunuyor.
Prefabrik evler, imarlı arsa üzerine kurulumu gerçekleştirilen yapılar oldukları için öncelikli olarak arazinin bağlı olduğu bölgenin belediyesinden arsanın imar durumu tespit edilmelidir. Kişisel arazinizde prefabrik ev inşası için arazinizin bulunduğu belediyeden ruhsat ve gerekli izinlerin alınması için mimari planlama, zemin etüdü, mekanik planlama, prefabrik ev statik projesi gibi aşamaların hazırlanması gerekmektedir. Evin kurulumu için ihtiyaç duyulan prosedürlerin müşteri tarafından gerçekleştirilmesiyle birlikte prefabrik ev yapımına başlanılabilmektedir. Fabrika üretiminden başlayarak kısa sürede yeni ve konforlu bir yaşam alanı inşa etmenizi sağlayan prefabrik ev nasıl yapılır, gelin ayrıntılarıyla birlikte ele alalım:
Prefabrik Ev Nasıl Yapılır, İlk Adım Olarak: İmarlı Arsa Ruhsatı
Yeni bir ev satın almayı planlıyor ve tercihinizi prefabrik yapılardan yana yapıyorsanız ilk olarak ihtiyaç duyacağınız nokta, size ait bir arsa olmaktadır. Kendine ait bir arsanız yoksa evinizin kurulumunun sağlanmasını istediğiniz bir bölgede arsa tespit ederek bu arsanın bağlı olduğu belediyeden arazinin imar durumunu teyit etmeniz ve onay almanız gerekmektedir.
Prefabrik ev nasıl yapılır, sorusuna vereceğimiz ilk yanıt olan arsanın imar durumunun kontrolünün ardından almanız gereken ruhsat için gerekli evin mimari planı, zemin etüdü, mekanik planı ve statik projesi gibi adımları tamamlamanız ve sunmanız gerekmektedir. Ruhsatlı ve izinli arsanızın işlemlerinin tamamlanmasının ardından prefabrik evlerin kurulumu için gerekli işlemler başlatılır ve hızlı bir şekilde prefabrik evin kurulumu sağlanabilir. İlerleyen zaman içerisinde yasal olarak bir problem yaşanmaması için yukarıda bahsettiğimiz resmi izinlerin ve prosedürlerin eksiksiz olarak tamamlanması gerekmektedir.
Prefabrik Ev Malzemelerinin Fabrika Ortamında Üretimi
Prefabrik evinizin kurulacağı arsa için gerekli tapu, ruhsat, mimari planlama, statik proje gibi adımların tamamlanması ile birlikte tek katlı ya da çift katlı olmasına karar verdiğiniz prefabrik evinizi oluşturacak malzemelerin, fabrika ortamında seri ve hızlı imalat süreci ile üretimi gerçekleştirilmeye başlatılır.
İnşaat gibi yorucu bir süreci gerektirmeden prefabrik ev nasıl kurulur, sorusuna yanıt olarak birbirine monte edilecek parçaların fabrika ortamında hata payı olmadan üretimi ile başlatılmış olur diyebiliriz. Tüm malzemeler birbiriyle uyumlu bir hesaplama ile üretildiği için montaj aşamasına geçildiğinde herhangi bir aksama ve sapma gibi problemler yaşanmamakta ve milimetrik olarak parçalar, birbiriyle bütünlük sağlamaktadır.
Beton Zemin Üzerine Prefabrik Ev Kurulumu
Prefabrik ev kurulumu için imarlı arsanızın zemininin incelenmesi gerekmektedir. Düz ve sıkı bir araziye sahip arsanız varsa beton zemin dökülerek, evin inşasına başlanılabilir. Ancak eğimli bir arazi ve çok sıkışık olmayan bir zemin üzerinde evin kurulumu gerçekleştirilemeyeceği için böyle bir şekle sahip arsanızın zeminini iyileştirme çalışması yapılarak bir diğer adım atılmalıdır.Arsanızın zemini daha güçlü kılmak adına doldurulabilir, istinat duvarı gibi bir çözüm de sunulabilir. Zemin kurulum için uygunlaştırıldıktan sonra, beton zemin hazırlanır ve prefabrik evin inşası bu alan üzerinde gerçekleştirilir. Zemin betonu için gerekli ödemeler ve uygun zemin oluşturulması için hafriyat giderlerinin müşteri tarafından karşılanması gerekmektedir. Alıcı kişiye ait olan ödemelerden birini bu adım oluşturmaktadır. Prefabrik ev nasıl yapılır, sorusunun en önemli aşamalarından birini zemin betonu ve kurulum için bu adımın gerçekleştirilmesi oluşturmaktadır.
Kısa Sürede: Hızlı Montaj
Prefabrik ev nasıl kurulur, diye merak edenler için en önemli noktalardan birine geldik; montaj ve kurulumun sağlanması. Prefabrik evi oluşturacak ve bir araya getirecek tüm malzemeler fabrika ortamında üretildiği için işçilik için bir süre ayrılmasına gerek kalmıyor ve montaj işlemi 4-5 gün gibi kısa bir sürede hızlıca tamamlanabiliyor.
Size özel arazinizin beton zemini üzerinde tüm malzemelerin bir araya getirilerek uzman ekip tarafından montajı oldukça hızlı ve profesyonel şekilde, kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Prefabrik evin beton zemine sabitlenmesi ile başlayan montaj aşaması; duvar panellerinin birleştirilerek kurulması, pencere kasalarının yerleştirilmesi ve ardından montajının sağlanması ile devam ederken çatı makaslarının monte edilmesi ile işlemler adım adım tamamlanmaktadır.
Ardından evin tesisat sistemi oluşturularak montaj aşaması tamamlanmaktadır. Tüm bu işlemler, bir haftadan kısa bir zaman aralığında işinde profesyonel ve hızlı bir ekip tarafından yapıldığı için betonarme binaların inşaat sürecinden oldukça kısa bir süreyi kapsayarak ev sahibi için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Prefabrik evlerin montaj aşaması ve sonrasında alıcı için dikkat edilmesi gereken noktalara buradan ulaşabilir, detaylı bir inceleme sağlayabilirsiniz.
Prefabrik Ev Kurulumu Aşamalarında Fiyata Dahil Olanlar ve Olmayanlar Nelerdir?
Prefabrik ev hızlı ve pratik bir şekilde ev sahibi olmanızı sağlayan hazır evler olarak dikkat çekmektedir. Son dönemlerde sunduğu fırsatlarla çok daha fazla tercih edilmeye başlayan prefabrik ev nasıl yapılır, müşterinin sorumluluğunda olan noktalar hangileridir, sizlere fikir vermesi ve yol göstermesi adına tüm bu detayları bir araya getirdik.
Prefabrik evi oluşturacak malzemelerin fabrikada üretilmesiyle başlayan kurulum sürecinin öncesinde gerekli ruhsat ve tapu izinleri, tesisat bağlantıları için gerekli prosedürlerin hazırlanması ve başvuruları; müşteriye ait olmaktadır. Evin kurulumu için ihtiyaç duyulan beton zemin ve bu zeminin oluşturulması için gerek duyulacak hafriyat işlemlerinin maliyeti de ev sahibi tarafından karşılanmaktadır. Bina ile beton zemin arasında gerçekleştirilecek her türlü yalıtım işlemleri, telefon, bilgisayar gibi tesisatlar, elektrik ana dağıtımı ve topraklama hattı, elektrik ve su sayaçları; müşterinin sorumluluğunda olan noktaları oluşturmaktadır.
Elektrik, pis su, temiz su gibi bina dışı bağlantıları, ısıtma ve soğutma tesisatları, nakliye gibi adımlar da ev sahibinin karşılaması gereken maliyetleri oluşturmaktadır. Prefabrik ev nasıl kurulur, merak edenler ve yeni yaşam alanı olarak prefabrik evleri tercih etmek isteyenler için hazırladığımız bu içeriğimiz sizlere yol gösterici olacaktır. İçeriğimize ek olarak daha detaylı ve kapsamlı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret etmenizi ve prefabrik evlere dair tüm detaylara kolayca ulaşmanızı önerebiliriz.